Importanta unui contract de suport si mentenanta website

Un contract de suport si mentenanta site web, este o intelegere contractuala intre 2 parti – furnizorul de servicii de mentenanta (in acest caz, firma Manifest Media Cluj-Napoca) si beneficiarul – de regula o firma sau organizatie avand un site web.

De obicei acest contract vine sub forma unui abonament lunar, avand un numar de ore incluse de mentenanta. Clientul se obliga sa plateasca suma stabilita conform intelegerii, fie ca este vorba de plata lunara, trimestriala sau anuala, la inceputul fiecarei perioade (o luna, un trimestru, un an, etc). Furnizorul se obliga sa asigure beneficiarului servicii prompte si de calitate, in orice problema ce priveste website-ul beneficiarului, inclusiv modificari aduse acestuia, cata vreme acestea se incadreaza in timpul alocat prin contract.

Beneficiile unui astfel de contract de mentenanta si suport site web

Un astfel de contract de suport si mentenanta site web se poate desfasura foarte bine chiar si la distanta, beneficiarul poate fi la orice distanta de furnizor, toata comunicarea dintre acestia poate avea loc in mediul online sau telefonic. De asemenea facturile si platile se pot realiza de la distanta, chiar si pentru beneficiari din alte tari.

Un alt avantaj major este posibilitatea beneficiarului de a isi modifica site-ul web cat de des doreste sau cat de des are informatii noi care sunt de folos potentialilor clienti, pentru a fi adaugate pe site. Aceste modificari frecvente nu doar imbogatesc continutul site-ului web, crescand valoarea acestuia, dar si ajuta in rankingul website-ului in clasarea in motoarele de cautare.

Stiind cat de important pentru afacerea beneficiarului este un site web, suntem in permanenta cu ochii pe integritatea acestuia, urmarind mereu noi posibilitati de optimizare. Pentru clientii pentru care uptime-ul siteului web este un factor critic, exista posibilitatea contractarii unor servicii externe de monitorizare cu alertare imediata in caz de probleme aparute pe site. Prin aceste tool-uri, se poate monitoriza atat raspunsul serverului si timpul de incarcare al paginii web – primind alerte de indata ce serverul este down, cat si operatii complexe simulate pe site, din perspectiva unui utilizator – plasari de comenzi, completari si trimiteri de formulare, inscrieri, etc. Unele dintre aceste unelte pot avea costuri suplimentare.

De asemenea, pentru o cat mai buna securitate a siteului web si notificarea imediat dupa modificarea unui fisier pe server, Manifest Media Cluj-Napoca a dezvoltat un script ce il instalam pe serverul beneficiarului, acesta urmarind in permanenta structura de fisiere de pe server, observand orice modificare. In cazul in care observam modificari nedatorate operatiilor efectuate de noi, intervenim de indata pentru a curata siteul web de eventualele injectari de cod malitios, redand functionalitatea siteului web cat de repede este posibil.

Avand un astfel de contract lunar de suport si mentenanta website, va asigurati prioritatea in rezolvarea oricarei probleme, atata timp cat rezolvarea se poate realiza in timpul alocat in contract, ramas disponibil in luna respectiva. Pentru operatii ce necesita o durata mai lunga decat timpul ramas disponibil, beneficiarul va fi informat si impreuna vom stabili termenii (timp si cost) realizarii interventiei.

Daca stii ca ai nevoie constanta de modificari sau optimizari ale siteului web, incheierea unui contract de suport si mentenanta web este solutia optima – iti reduce atat costurile cat si timpii de asteptare. Tarifele orare din cadrul planurilor de suport si mentenanta web sunt semnificativ mai mici decat tariful orar general aplicat. De asemenea timpul de solutionare scade drastic, clientii cu un contract de suport incheiat avand prioritate fata de alte lucrari in derulare.

Pentru plata in avans pe 6 luni sau 1 an, beneficiarii Manifest Media Cluj-Napoca primesc si luni gratuite, conform cu oferta noastra actuala.

Pentru mai multe detalii sau de ce nu, incheierea unui contract de suport si mentenanta web, te rugam sa vizitezi sectiunea de Suport pe site-ul nostru web pe acest link.

Facebook Comments

Lasă un răspuns